Kadına şiddetle mücadele için valiliklerle eş zamanlı toplantı

Aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla ilgili kuruluşların katılımıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla 81 ilde valilerin başkanlığında eş zamanlı toplantılara başlandığı bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kadına şiddetle mücadele için valiliklerle eş zamanlı toplantı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 25 Kasım 2019'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ortak imzasıyla 75 maddelik 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Söz konusu planda verilen görev ve sorumlulukların seferberlik ruhu içinde gecikmeksizin yerine getirilmesi, 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un uygulamasında etkinlik ve koordinasyonun artırılması, yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla söz konusu bakanlıkların yetkililerinin çalışmalarına başladığının belirtildiği açıklamada, bu çalışma ve seferberliğin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önderliğinde yürütüldüğüne işaret edildi.

İçişleri Bakanlığının görev ve sorumluğunda olan konu ve alanlarda mevzuatın etkin uygulanması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, farkındalık artırma ve bilinç yükseltme hedeflerine yönelik 15 ayrı eylem başlığı altında tanımlanan görevlerin gecikmeksizin uygulanması ve uygulamalardaki etkinliğin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER