için kaldı

Moskova’dan yeni Ukrayna açıklaması: Türkiye, ABD’yi ikna edebilir

Kremlin, Türkiye’nin Ukrayna arabuluculuk önerisine adres olarak ABD’yi gösterdi. Moskova, Ankara’nın Washington’ın tutumunu değiştirebileceğini belirtti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Moskova’dan yeni Ukrayna açıklaması: Türkiye, ABD’yi ikna edebilir

UKRAYNA krizinde Ankara’nın, “Moskova ile Kiev arasında arabulucu olmaya hazırız” önerisine Rusya’dan “Türkiye, ABD’yi Donbas meselesinde etkileyebilir” yanıtı geldi.

SORUN NATO İLE

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’a, ‘Türkiye’nin Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların elindeki Donbas bölgesi krizinin çözümünde nasıl bir rol oynayabileceği’ sorusu yöneltildi. Krizin Rusya ile Ukrayna arasında yaşanmadığını belirten Peskov, “Aslında problem Moskova ile Kiev arasında değil. Problem, Moskova ile ABD ve NATO arasında. Dolayısıyla ABD, Ukrayna’daki durumla ilgili NATO’nun nasıl davranması gerektiğini Türkiye’ye danışabilir. Türkiye önemli bir NATO üyesi ülke” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER