15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan yeni mutasyonla uyumlu virüs tespitiyle ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

HÜRRİYET HÜRRİYET
15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildi

“İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbirler alınmış ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı. Son dönemde İngiltere’den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı. Halk Sağlığı referans laboratuvarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını da bildirmiştik. İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalarında 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır.

KARANTİNAYA ALINDILAR

İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış, kontrol altına alınmıştır. Yurt çapındaki düzenli taramalarda mutasyonlu virüs İngiltere’den giriş yapanlar dışında tespit edilmemiştir. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.” 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER