Türkiye'den bir ülkeye daha destek!

TİKA, Kovid-19 ile mücadele kapsamında Gine'de ihtiyaç sahiplerine 400 paket hijyen malzemesi yardımda bulundu.

GASTE24 GASTE24
Türkiye'den bir ülkeye daha destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığıdan (TİKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, 144 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen Gine'de dezavantajlı kesimlerin yaşadığı merkezlere, hastanelere ve kamu kurumlarına toplamda 400 paket hijyen malzemesi yardım yaptı.

Ignace Deen Hastanesi Başhekimi Mohamed AWADA, böyle bir dönemde hastaneleri desteklediği için TİKA'ya teşekkür etti.

"Bazen unutulduğumuzu hissediyoruz işte öyle zamanlarda TİKA geliyor"

Yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren engelli Mamadi Kaba da "Bazen unutulduğumuzu hissediyoruz işte öyle zamanlarda TİKA geliyor. TİKA bize en büyük iyiliği su sorunumuzu çözerek yaptı. Şimdi böyle bir zamanda suyun ne kadar kıymetli olduğunu herkes yeniden anlıyor. Su, hijyen ve sarf malzemeleri ile virüsü bu merkezden uzak tutacağız." ifadesini kullandı.

TİKA'nın yardım paketinin içinde 5 litre çamaşır suyu, sıvı ve kalıp sabunlar, peçete, musluklu kova, maske, eldiven, antiseptik solüsyon ve dezenfektan bulunuyor.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER