için kaldı

Macron’un Türkçesine Fransız kaldık

Son dönemde her fırsatta Türkiye’yi hedef alan ve Doğu Akdeniz’de gerilimi düşürmek yerine tırmandırıcı adımlar atan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medyadan Türkçe mesaj attı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Macron’un Türkçesine Fransız kaldık

Macron’un, ‘sorumlu diyalog çağrısı’ yaptığı mesajın içeriğinden çok kullanılan Türkçe öne çıktı. Binlerce tepki alan mesajın, ‘Google çeviri’ türü bir uygulamayla yazıldığı algısı oluştu.

Türk kullanıcılar, “Türk Dil Kurumu’nu beyefendiye bir sözlük hediye etmeye davet ediyorum”, “Türkçe için iyi bir tercümana ihtiyacın var. Beni işe alabilirsin”, “Çevirmen konuya Fransız kalmış”, “Keşke Türkçe bilen birine attırsaydın” gibi vurgularla Macron’a tepki gösterdiler. Macron mesajında, “Ajaccio’da, Türkiye’ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim” ifadelerini kullandı.

İMALI İÇERİK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER