Birlikte çıktıkları çarşı izninde şehit düştüler (2)

ŞEHİDİN DAYISI: EN YÜKSEK MERTEBEYE ULAŞTI

F5HABER F5HABER
Birlikte çıktıkları çarşı izninde şehit düştüler (2)

ŞEHİDİN DAYISI: EN YÜKSEK MERTEBEYE ULAŞTI

Kayseri'de şehit olan Abdulsamet Özen'in evine bayraklar asılırken, vatandaşlar ve yakınları eve gelerek, ailenin acısına ortak oldu. Şehidin babası Hüseyin Özen gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından teskin edildi.

Şehidin dayısı Muhammet Küçük, "Daha önce duyardık şimdi yaşıyoruz. Benim de oğlum asker. Yeğenim ile 15 gün önce görüşmüştük. Hakkari'de görev yaptı, görevi bitti ve birliğine geri döndü. Kayseri'ye 12 gün önce geldi. En yüksek mertebeye ulaştı, peygamberimize komşu oldu. Keşke ben de olsam. Çocuğum asker o da Şırnak'a gidecek. Allah'ın takdiri ne ise o olacak. Geride daha çok askerimiz var. Hainlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

ŞEHİDİN ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kayseri'de şehit olan diğer asker Raşit Yücel'in Gebze'de bir fabrikada çalışan annesi Şükran Yücel ise işyerinden otomobille alınarak Körfez'de bulunan eve getirildi. Şehidin annesi evin önünde bekleyenleri görünce otomobilde feryat ederek ağladı.

Şükran Yücel, "Oğlumu versinler bana oğlumu. Oğlumu göreceğim oğlumu. Ne olmuş oğluma söyleyin benim" diyerek ağladı.

Sağlık ekibi otomobilde bulunan şehit annesine müdahalede bulunarak, evine götürülmesine yardımcı oldu. Şehidin evinde Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can bulunurken, şehidin TIR sürücü olan babası Ferit Yücel'e ulaşıldı. Macaristan'da bulunan Ferit Yücel'in Körfez'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Eylül ayında askere giden Raşit Yücel'in arkadaşları evin önüne gelirken, büyük üzüntü yaşadılar.

(DHA - Nabi YAZICI-Faruk KIYAK-Çağla DAŞCI)
SONRAKİ HABER