Gitgide nasıl yazılır? Gitgide TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Zaman ilerledikçe, giderek ve gittikçe anlamına gelen gitgide nasıl yazılır? Kimi zaman kullanım ihtiyacı doğduğunda kafa karışıklığına sebep olan kelime, TDK Sözlüğünde bitişik mi yer alır?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gitgide nasıl yazılır? Gitgide TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Hem TDK kaynağı hem de diğer kaynaklarda doğru yazımın bitişik mi olduğu cevabı aranmaktadır. İşte aktarılan kelimenin bitişik mi ayrı mı yazıldığı cevabı şu şekildedir.

Gitgide Nasıl Yazılır? Gitgide TDK'ya Göre Bitişik mi, Ayrı mı Yazılır?

Gitgide kelimesinin kaynaklarda doğru yazımına ilişkin bilgi, bitişik olduğuna yönelik yer almaktadır. Kelimenin TDK Sözlüğü arama motorunda taratılması ile Sözlükte 'gitgide' kelimesinin yer aldığı görülür. Ayrı olan 'git gide' kelimesine ilişkin herhangi bir sonuç bulunmaması ise, doğru yazımın gitgide olduğunu göstermektedir. Ayriyeten ayrı olan kelimenin de imla hatasına neden olduğu belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER