BAE, ABD, Hong Kong, Mısır ve AB ülkeleri... Resmen talep yapıyor! Liderliği elinden bırakmadı

Mücevher sektörü küresel anlamda yaşanan normalleşme süreciyle beraber yeniden canlandı. Hem ihracatta hem de iç piyasada yükseliş gösteren sektör, aynı zamanda online satışlardaki büyümeden de olumlu etkilendi. Yine en çok satışı yapılan ürün ise 'tektaş'lar oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BAE, ABD, Hong Kong, Mısır ve AB ülkeleri... Resmen talep yapıyor! Liderliği elinden bırakmadı

Mücevher sektörü normalleşmeyle beraber yeniden yükselişe geçen sektörler arasında yer alıyor. İhracat noktasında da talep gören sektör özellikle geçen seneye göre yüzde 48,5 artış yaşadı. Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar ihracattaki son durumu açıkladı.

Artış yaşandığına vurgu yapan Kamar, "Mücevher İhracatçıları Birliği olarak pandeminin yoğun bir şekilde yaşandığı, sınırların kapanarak ticaretin durma noktasına geldiği 2020 yılını yılmadan, var gücümüzle çalışarak ve çözümler üreterek geride bıraktık.

Böylelikle başlayan 2021 yılında, ocak-temmuz ayları arasında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 48,5 artışla 2,91 milyar dolar ihracata imza attık. Henüz ağustos bitmedi ancak bu ayın 25 gününde 375 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik" dedi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER