İspanya'da enflasyon rekor kırdı

İspanya'da 1992'den beri görülen en yüksek enflasyon oranına ulaşılarak yüzde 6,7 ile rekor kırdı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
İspanya'da enflasyon rekor kırdı

İspanya'da enflasyon oranı son 29 yılın rekorunu kırarak yüzde 6,7'ye yükseldi. İspanya İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Aralık ayı verilerine göre yıllık enflasyon oranı Mart 1992'den beri en yüksek seviyesini gördü.

Solcu Pedro Sanchez hükümeti için kötü bir haber olan yükselen fiyatlar, yürürlüğe sokulan son sosyal yardım programlarının etkilerinin alım gücünün düşmesinden dolayı kısıtlı kalmasına neden olabilir.

Geçen salı parlamentoda oylanarak kabul edilen yıllık bütçede sosyal tedbirlerin çokluğu ve harcama kalemlerindeki rekor artış dikkati çekmişti. Kasım ayına oranla 1 puandan fazla artan enflasyonun (yüzde 5,5) kaynağında öncelikle elektrik ve temel gıda maddelerine gelen zamlar bulunuyor.

Avrupa Birliği'nde olduğu gibi İspanya'da da enflasyon oranı sene başından itibaren yükselişe geçti. 2020'nin ilk yarısında ise Covid-19'dan dolayı yaşanan kapanmalar nedeniyle eksi hanelerde bulunmuştu.

İspanya'da enflasyon kasım ayında da rekor kırmıştı.

Kaynak: Euronews

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER