için kaldı

Piyasalar Fed’in güvercin kanatlarında

Jackson Hole konuşmasıyla varlık alımlarının bu yıl azaltılmaya başlayabileceğinin sinyalini veren Powell, faiz oranlarının artırılmasında ise aceleci olmadıklarına işaret etti

HÜRRİYET HÜRRİYET
Piyasalar Fed’in güvercin kanatlarında

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, merakla beklenen Jackson Hole konuşmasında varlık alımlarının bu yıl içinde azaltılmaya başlanmasının kapısını aralarken, analistler Powell'ın "güvercin" tondaki mesajlarının piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Powell, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle planlananın aksine bu yıl da dijital ortamda gerçekleşen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda "Kovid-19 Zamanında Para Politikası" başlıklı bir konuşma yaptı.

Ekonominin beklendiği gibi gelişmesi halinde varlık alımlarını azaltmaya bu yıl başlamanın uygun olabileceğini belirten Powell, varlık alımlarını azaltmanın zamanlaması ve hızının faiz oranlarındaki artışın zamanlamasına ilişkin doğrudan bir sinyal amacı taşımayacağını ifade etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER