Almanya’da Müslüman toplumun önemli isimlerinden Murad Wilfried Hofmann hayatını kaybetti

Almanya’da Müslüman toplumun önemli isimlerinden olan Almanya Müslümanlar Merkezi Konseyi (ZMD) üyesi Dr. Murad Wilfried Hofmann (89) hayatını kaybetti. Hoffman’ın bir süredir tedavi gördüğü; dün hayatını kaybettiği belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Almanya’da Müslüman toplumun önemli isimlerinden Murad Wilfried Hofmann hayatını kaybetti

Katolik bir aileden dünyaya gelen Hofmann, Münih Üniversitesi’nde hukuk fakültesinden mezun oldu. Daha sonra yine hukuk alanındaki eğitimine ABD’de Harvard Üniversitesi’nde devam etti. 1961 yılında girdiği Almanya Dışişleri Bakanlığı’nda 33 yıl hizmet verdi. Almanya’nın NATO Büyükelçisi olarak da görev yapan Hofmann, 1980’de Müslüman oldu.

Murad Wilfried Hofmann, Müslüman kimliğiyle Almanya Müslüman dünyasına kitapları ve mücadelesiyle pek çok katkı sağladı.

ALMANYA MÜSLÜMANLAR MERKEZ KONSEYİ TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER