için kaldı

Sarıcakaya ilçesinde üretiliyor! Romanya, Almanya, İtalya ve Singapur'a satılıyor

Sarıcakaya ilçesinde yetiştirilen kuşkonmazlar, ülkede birçok şehre gönderilirken Romanya, Almanya, İtalya ve Singapur gibi ülkelere de ihraç ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sarıcakaya ilçesinde üretiliyor!  Romanya, Almanya, İtalya ve Singapur'a satılıyor

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde 300 dönüm arazide yetiştirilen kuşkonmaz, kadınlardan oluşan hasat ekibi tarafından toplanarak yurt içi ve dışı pazarına sunuluyor. Sakarya Nehri'nin geçtiği 200 rakımlı Sarıcakaya ilçesi mikro klima özelliği ve uygun toprak yapısıyla birçok ürünün verimli şekilde yetişmesine olanak sağlıyor.

Farklı endemik türlerin bulunduğu ilçede 300 dönüm arazide kuşkonmaz yetiştiriciliği yapılıyor. Toprağın hazırlanmasının ardından 3 yıl burada bekleyen kuşkonmaz, daha sonra uzun yıllar ürün veriyor. İlçede yıllık ortalama 200-250 ton kuşkonmaz yetiştiriliyor. Nisan ayında hasadına başlanan kuşkonmaz tarladan kadınlardan oluşan ekip tarafından toplanıyor. Kuşkonmaz yetiştiren şirketin üretimden sorumlu ziraat mühendisi Gökhan Karatepe, AA muhabirine, 2011 yılından beri Sarıcakaya'da kuşkonmaz yetiştirdiklerini söyledi.

Sarıcakaya ilçesinde üretiliyor!  Romanya, Almanya, İtalya ve Singapur'a satılıyor - Resim : 1

İlk yıllarda 50 dönüm olan üretim sahalarını zamanla genişlettiklerini anlatan Karatepe, şunları kaydetti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER