Gıdaların çöpe gitmesini önlemek için bu uyarılara dikkat!

Beslenme ve Diyet Bölümü Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, gıdayı doğru saklamanın, israfı önlemede önemli olduğuna dikkat çekerek, "Kilerde ya da buzdolabınızda olan yiyecekleri tüketmeden yenilerini satın almayın" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gıdaların çöpe gitmesini önlemek için bu uyarılara dikkat!

Demirci, besin kalitesi kötü, temiz su ve yeterli besine ulaşamayan yoksul ve besin güvencesiz ülkelerde sağlık sorunlarının da yoğunlaştığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne göre, dünyada 820 milyondan fazla insanın açlık çektiğini ifade eden Demirci, "Her yıl 1 milyar 300 milyon ton gıda israf ediliyor. Her yıl açlık çeken insanları dört misli doyurmaya yetecek kadar gıda çöpe gidiyor. Üretilen gıdanın yaklaşık yüzde 14’ü satış noktasına dahi ulaşamadan kaybediliyor. Kendi bağışıklığımızı korumak adına attığımız her adımda farkında olmadan gıda israfını tetikliyor ve doğaya olan kötü yükü artırıyor olabiliriz. Evimizde gıda israfını önleyerek hem kendi sağlığımızı koruyabilir hem de beslenme eşitsizliklerini durdurmak için bir adım atabiliriz" diye konuştu.

’İHTİYACIMIZ KADAR ÜRÜN ALMALIYIZ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER