Fransa'da inanılmaz görüntüler... Macron kararları kaos yarattı, sokaklar yangın yerine döndü!

Fransa'da geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni koronavirüs kuralları ve sağlık çalışanlarına getirilen aşı zorunluluğu büyük tepkiye yol açtı. Ülkede başta başkent Paris olmak üzere binlerce kişi "aşı zorunluluğu" karşıtı gösteride Macron yönetimini sokaklara inerek protesto etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fransa'da inanılmaz görüntüler... Macron kararları kaos yarattı, sokaklar yangın yerine döndü!

Fransa'da 14 Temmuz Ulusal Bayramı kutlanırken, on binlerce kişi düzenledikleri protestolarda yönetimin sağlık ve ekonomi alanındaki politikalarına tepki gösterdi.

Başkent Paris ile Marsilya Avignon başta olmak üzere birçok kentte toplanan göstericiler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının zorunlu hale getirilmesi ve "sağlık kartı" uygulamasını protesto ederek yürüyüş düzenledi.

Paris'in farklı yerlerinden Cumhuriyet Meydanına doğru "Kahrolsun diktatörlük", "Macron istifa" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen göstericilere polis müdahale etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER