Makyajda maske etkisi

Salgın döneminde tüketicilerin alışkanlıkları önemli ölçüde değişirken bu kendini kozmetik pazarında da gösterdi. Biz de Türkiye’de bu alanın önemli oyuncularından olan Flormar’ın ikinci kuşak temsilcisi Cem Şenbay’la konuştuk. Şenbay, “Pandemi makyaj alışverişini durdurmadı ama dönemde en belirgin değişikliği dudak ürünlerinde yaşadık. Yaklaşık 10-12 puan azalan dudak ürünleri yerini göz kategorisine bıraktı” diyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Makyajda maske etkisi

Dünyada makyaj pazarı 60 milyar Euro büyüklüğünde ve yüzde 7’lik bir büyüme hızıyla toplam kozmetik sektörünün büyümesinde yüzde 20’lik bir paya sahip. Türkiye’de ise bu alanın önemli oyuncularından biri kozmetik ihracatçısı olan Flormar’ın temellerini Cem Şenbay’ın babası Sami Şenbay 1970 yılında attı. Gömlek üreticisi Sami Şenbay gelecek gördüğü için kozmetik işine girdi. Araştırmalar yapıp İtalyan marka Flormar’ın marka haklarını alıp ilk olarak oje üretti. İtalyan marka kapanınca markanın dünya haklarını da aldı ve Flormar’ı büyüttü. Şenbay’ın oğulları da Flormar’ı 110 ülkede satılan bir marka haline getirdi. Pandemi kozmetik sektörünü olumsuz etkilemiş görünse de Flormar bu dönemde de büyümeye devam etti. Bu dönemi ve markanın global yolculuğunu Cem Şenbay’la konuştuk. 

Pandemi döneminde en çok ne sattınız?

Pandemi döneminde en belirgin değişikliği dudak ürünlerinde yaşadık. Yaklaşık 10-12 puan azalan dudak ürünleri yerini göz kategorisine bıraktı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER