Liderlerden telefon zirvesi: Esad İdlib’de akan kanı bir an önce durdursun

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında beklenen telefon görüşmesi gerçekleşti. Erdoğan görüşmede, İdlib’de çözüm olarak Soçi Mutabakatı’nı gösterdi. Merkel ve Macron da İdlib konusunda diplomatik çabalarını arttırdılar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Liderlerden telefon zirvesi: Esad İdlib’de akan kanı bir an önce durdursun

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile akşam ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

‘İSTANBUL ZİRVESİ’NE HAZIRIZ’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, önceki gece Rusya Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüşerek, Ekim 2018’de İstanbul’da gerçekleştirilen dörtlü zirvenin bir benzeri için hazır oldukları mesajı verdi. İki lider, Putin ve Erdoğan ile hızlı bir şekilde bir araya gelmeye hazır oldukları mesajını Moskova’ya iletti. Kremlin, görüşmede konunun ele alındığını, bu ihtimalin dışlanmadığını ancak bu konuda henüz verilmiş bir karar olmadığını açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER