Blockchain Center CEO'su: kripto para birimi bazı banka hizmetlerini anlamsızlaştıracak!

Özel: Blockchain Center CEO'su, kripto para biriminin bazı banka hizmetlerini 'alakasız' hale getireceğini söyledi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Blockchain Center CEO'su: kripto para birimi bazı banka hizmetlerini anlamsızlaştıracak!

Blockchain Center CEO'su Tadas Maurukas, konu kripto para birimleri olduğunda “düzenleyiciler artık bunu görmezden gelemez” dedi. 

Maurukas, Finans analizleri ile bilinen Finbold ile özel bir röportajda, düzenleyicilerin 2017/2018'de olduğu gibi görmezden gelmek yerine, alandaki tüm katılımcılara fayda sağlayan çözümleri aktif olarak tartışmasından memnun olduğunu belirtti. Blockchain ve kripto teknolojisinin son zamanlarda aldığı tüm dikkatler göz önüne alındığında, yetkililerin bunu 'daha ciddiye almalarının' sürpriz olmadığını belirtiyor.

Blockchain Center CEO'su: kripto para birimi bazı banka hizmetlerini anlamsızlaştıracak!

Blockchain Center CEO'su Tadas Maurukas, bankalar ve gelecekte kripto rekabetiyle nasıl başa çıkacakları hakkındaki düşüncelerini de paylaştı. CEO'ya göre, bankaların sunduğu bazı hizmetler uzun vadede tamamen alakasız hale gelecek. Düşüncelerini paylaşan Maurukas, kriptonun kullanıcıları kendi bankaları olmaya ve zor kararları kendileri almaya teşvik ettiğini belirtti ve yapılan röportajda, sorulan soruları şu şekilde yanıtladı.

Blockchain Center CEO'su: kripto para birimi bazı banka hizmetlerini anlamsızlaştıracak! - Resim : 1

1- Blockchain Merkezini başlatmanın arkasındaki temel hedefler nelerdi?

“Blockchain ve kripto alanına girmek isteyen bir sürü şirket var. Teknolojiyi geliştirmek, mevcut ürünleri için avantajlarından yararlanmak veya sadece daha önce yapılmamış bir şey inşa etmek. Ancak birçok şirket, IDO'lar, borsa listeleri, tokenomik modeller veya ortaklar bulma hakkında ne kadar çok şey bilmediklerini keşfettiklerinde genellikle cesareti kırılır. İşte bu yüzden Blockchain Merkezi'ni yarattık, şirketleri gitmeleri gereken yere yönlendiren bir çapraz yol merkezi olarak hareket ediyoruz.

Animoca Brands ve ortak ağlarıyla zaten çok çalıştık. Bu nedenle, bu ortak ağından yararlandık ve basitçe genişlettik. Blockchain Merkezi şimdi, mevcut şirketler arasında ortaklıklar oluşturarak ve yeni şirketlerin alana girmesine yardımcı olarak Blockchain kitlesel benimsenmesini ilerleterek, Blockchain çağına hızlı geçiş bileti gibidir. “

2- Şirketlerin Blockchain alanına girmelerine nasıl yardımcı oluyorsunuz?

“ Dünya çapındaki herkesi birbirine bağlayabilen en büyük ortaklık veri tabanı gibiyiz. Şirket içi ekiplerini veya teknolojilerini oluşturması gerekmeyen pek çok proje var, avantajlardan yararlanabilir ve mevcut altyapının üzerine inşa edebilirler. 

Bu ortakları bulmalarına yardımcı oluyoruz, pazarlamaya yardımcı oluyoruz ve hatta fon toplamak için onları doğru IDO platformlarıyla buluşturuyoruz. Genel olarak, Blockchain Center'ı deneyimli bir akıl hocası olarak düşünüyorum, şirketlerin başlamasına ve mümkün olduğunca az hata yapmasına yardımcı oluyor. “

3- Tecrübelerinize göre, blockchain teknolojisi sektörü son birkaç yılda nasıl gelişti? Önemli gelişme nedir?

“Kullanıcı deneyimi. Demek istediğim, ilk günlerde acımasızdı, çıplak kemik cüzdanları kullanmak, gazı manuel olarak hesaplamak, fonlarınızı korumak için hiçbir güvence veya ikinci kontrol yok. 

İlk işlemlerinizi yapmak için geçmeniz gereken çember sayısı, çoğu için Blockchain'i bir sirk gibi gösterdi. Artık, kullanımı kolay ve belirli bir iş için iyi olan Katman 2 süper yerelleştirilmiş çözümler oluşturan şirketlere sahipsiniz. 

Kullanıcı Arayüzleri o kadar gelişmiştir ki, ilk kez kullananlar bunalmış hissetmezler ve teknolojiyi daha fazla keşfedebilirler. Her seferinde paniklemek yerine Blockchain teknolojisiyle etkileşime giriyorlar.“

4-Düzenleyicilerle ilişkiniz nedir ve 2017/2018'deki büyük kripto boğa koşusundan bu yana onlarla ilgili işler nasıl değişti?

“Düzenleyiciler, Blockchain ekosistemine hoş bir ektir. Her şey merkezileştirilmemiş ve kendi kendini yönetebilse de, her blok zinciri kullanıcısı hepsinin nasıl çalıştığını tam olarak anlayana kadar, daha az bilgili olanlardan yararlanmak için boşluklar var. 

Düzenleyicilerin aktif diyaloga girmesinden ve ilgili tüm taraflar için faydalı çözümler bulmak için çalışmasından memnunum. 2017/2018'de olduğu gibi alanı görmezden gelmek yerine. Blockchain ve kripto teknolojisinin son zamanlarda çok fazla ilgi görmesiyle, tüm alanın daha fazla ciddiye alınması ve düzenleyicilerin artık bunu görmezden gelememesi şaşırtıcı değil.“

5- Düzenleme sorunları hariç, kripto para birimi sektörüyle ilgili temel zorlukların neler olduğunu düşünüyorsunuz?

“Birlik eksikliği. Herkes öne çıkmak ister, herkes yeni bir şey inşa etmek ister ve insanlar nadiren mevcut teknolojiyi kullanmayı seçer, kripto para biriminde “standartlar” yoktur. Tonlarca farklı blok zinciriniz var. Aralarındaki köprüler, bazılarından memnun değilsek, geçici bir çözüm gibi. 

Genellikle yardım teklif etmek yerine gidip kendi çözümlerimizi oluşturuyoruz. Ve kullanıcılar, her hafta yeni çözümler, yeni teknolojiler, yeni arayüzler öğrenmek ve kullanmak için tüm bunların bedelini ödüyor. Oturup tek bir problem üzerinde anlaşabilseydik ve onu çözmek için aynı araçları kullanabilseydik, bence uzay çok daha hızlı gelişecekti.“

6- Geleneksel bankaların kripto para piyasasının mevcut genişlemesi konusunda endişelenmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

“Evet, ama muhtemelen çoğu insanın düşünmesi gerektiğini düşündüğü aynı nedenlerle değil. Kripto para birimleri yakında bankaların yerini alacak mı? Hayır. Kripto para birimleri bankanın sunduğu hizmetlerden bazılarını alakasız hale mi getirecek? Kesinlikle evet. 

Örneğin, ortalama %0,06 faiz oranıyla tasarruf hesaplarını ele alalım, daha az insan paralarını bankalarda biriktirmeyi tercih ediyor çünkü para enflasyon nedeniyle yavaş yavaş değer kaybediyor. Hisse senetlerine , gayrimenkullere, değerli metallere vb.  yatırım yapmayı tercih ederler .

Hesapları kaydetmeye eşdeğer bir kripto para birimi alın. Kripto para birimi staking, bankalar tarafından sunulan %0,06'dan çok daha iyi, %5 ile %20 arasında değişen faiz oranları sunabilir. Tabii ki, insanların finansal olarak daha fazla meşgul olmaya başlaması, risk hesaplaması, süreci öğrenmesi ve paralarıyla daha akıllı olması nedeniyle riskler var. Daha fazla insan finansal olarak daha akıllı, bankalar için daha az iş var.“

7- Geleneksel bankalar, kullanıcılara kripto ile ilgili hizmetler sunmayı düşünmeli mi?

“Bunun kullanıcılar için faydalı olacağını düşünmüyorum. Çoğu durumda, bankalar müşterilerini “kör” tutmaya çalışır. Ne kadar az bilirlerse, o kadar az soru sorarlarsa, bankaların kâr etmesi o kadar kolay olur. 

Kripto ile ilgili hizmetler tam tersidir. Ne yaptığınızı, farklı parçaların birbiriyle nasıl etkileşime girdiğini, paranın nereden geldiğini vb. anlamalısınız. Kullanıcılar, kendi bankaları olmaya ve zor kararları kendileri vermeye teşvik edilir. Bu nedenle, bankalar kripto ile ilgili hizmetler sunsalardı, insanları daha fazlasını öğrenmeye teşvik etmezlerdi, sadeleştirilmiş, basit bir deneyim olurdu.“

8- Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin (CBDC'ler) nihayetinde kripto piyasaları üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

“İnsanlar genellikle kusurludur. Bu nedenle, sistem kağıt üzerinde mükemmel bir anlam ifade etse bile, onu bozmanın yollarını bulmaya meyilliyiz. Tüm kripto para patlamasını başlatan şey bu oldu. İnsanlar tarafından değil bilgisayarlar tarafından yönetildiğinden ve oldukça merkezi olmayan bir yapıya sahip olduğu için bozulması imkansız, güvenilmez bir sistem olarak ilan edildi. 

CBDC'ler son derece merkezileştirilmiştir, sorumluları bu para biriminden olması gerekenden daha fazlasını yaratmaktan alıkoyan hiçbir şey yoktur. CBDC'lerin son kullanıcının gözünde çok farklı iki şey olduğu için kripto piyasası üzerinde büyük bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.“

9- Bitcoin, tıpkı altın gibi alternatif bir servet deposu olarak görülüyor. 2021'de varlığın dijital altın olması bekleniyordu. Mevcut ekonomik belirsizlikle birlikte Bitcoin bu beklentiye göre nasıl bir performans sergiledi ve 2022'de Bitcoin'i neler bekliyor?

“Geleceği tahmin edebilseydim, yapardım. Ama ne yazık ki, bu henüz benim beceri setimde değil. Benim düşünceme göre, insanlar Bitcoin'de değer gördüğü sürece, popülaritesi artmaya devam edecek. Bir şeyi değerli ve kıt olarak algılarsak, ona sahip olmak isteriz.“

10- Blockchain Merkezi'nin önümüzdeki iki yıl için planları nelerdir?

''Aynı anda daha fazla proje ile çalışabilme becerisine sahip olmak en büyük hedefimiz. Şu anda Blockchain Center, kaynak yaratma konusunda tek durak noktasıdır, pazarlamadan geliştirmeye kadar her şeyi kapsayabiliyoruz ve en önemlisi, yalnızca işe yarayan stratejiler uygulayarak müşterilerimiz için muazzam miktarda zaman ve para tasarrufu sağlıyoruz. Bunu başarıya lazer odaklı bir yaklaşım olarak düşünün. Bu tam kapsamlı hizmet, aynı anda yalnızca birkaç özel projeyle çalışmamızın temel nedenidir. Bir müşteriyi işe aldığımızda tüm dikkatimizi projeye adarız.

Bundan 2 yıl sonrasını düşünürsek, daha fazla sayıda şirkete eksiksiz bir hizmet yelpazesi sağlamak ve hizmetlerimizin çoğunu şirket içinde çalışmak üzere taşımak için elimizde yeterli sayıda uzmanın olmasını isteriz. Bu nedenle yeni çalışanları işe almaya ve mevcut iş gücümüzün becerilerini artırmaya odaklanıyoruz. Tabii ki, sayıların ve büyümenin dışında daha büyük planlar da var, ancak hazır olduklarını hissettiğimizde bunları paylaşacağız.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER