için kaldı

NASA, SpaceX roketi ile 4 astronotu uzaya fırlattı

ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 4 astronotu taşıyan Crew Dragon mekiğini uzaya yolladı.

POSTA POSTA
NASA, SpaceX roketi ile 4 astronotu uzaya fırlattı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) astronotları Megan McArthur, Shane Kimbrough, Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Thomas Pesquet ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı'ndan (JAXA) Akihiko Hoşide'yi taşıyan mekik, Falcon 9 roketiyle Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezinden uzaya fırlatıldı.

​'Crew-2' adı verilen görev, SpaceX'in NASA'nın Ticari Mürettebat Programı kapsamında gerçekleştirdiği, biri test uçuşu olmak üzere üçüncü personel taşıma görevi oldu.

SpaceX daha önce Crew Dragon mekiği ile ISS'ye 'Demo-1' adı verilen bir insansız test uçuşunu gerçekleştirmiş, ardından Mayıs 2020'de 'Demo-2' adı verilen insanlı test uçuşu ile iki astronotu istasyona taşımıştı.

Şirketin 'Crew-1' adını verdiği görev kapsamında, Kasım 2020'de 4 kişilik astronot ekibini ISS'ye ulaştırmıştı.

'Crew-1 görevi', NASA'nın Space Shuttle programını 2011'de sonlandırmasından sonra ABD'den uzaya yapılan ilk insanlı sefer olmuştu.

NASA'nın personel mekiği üretmeyi durdurması nedeniyle ISS'de görevli astronot ve kozmonotlar, bundan önce Rus yapımı 'Soyuz' mekikleriyle taşınıyordu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER