için kaldı

Trump ve Macron telefonda görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını konusunda, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi (ABD, Fransa, Çin, Rusya ve İngiltere) arasında yakın zamanda toplantı yapılmasını görüştü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trump ve Macron telefonda görüştü

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Trump ve Macron bugün, Kovid-19 salgınındaki son gelişmeleri ele aldıkları telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Trump, Macron'a Kovid-19 salgınında ülkesinde yaşamını yitirenlerden dolayı başsağlığı diledi ve ABD'nin Fransa'nın yanında olduğunu vurguladı.

Ayrıca iki lider, Kovid-19'un yenilmesi, uluslararası barış ve güvenliğin sağlanması için BM nezdindeki iş birliğinin artırılması adına BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesinin yakın zamanda toplanmasını görüştü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER