için kaldı

AIBA, Boks Dürüstlük Birimi kuruyor

Uluslararası Boks Birliği (AIBA), Dünya Boks Şampiyonası sırasında Belgrad'da düzenlenen toplantıların ardından, sporun yönetimi için çok önemli ilerlemeyi temsil eden reformları duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AIBA, Boks Dürüstlük Birimi kuruyor

Uluslararası Boks Birliği (AIBA), Dünya Boks Şampiyonası sırasında Belgrad'da düzenlenen toplantıların ardından, birlikte ele alındığında sporun yönetimi için çok önemli ilerlemeyi temsil eden reformları duyurdu. Bağımsız bir Boks Dürüstlük Birimi’nin oluşturulmasını da içeren öneriler, Profesör Ulrich Haas'ın başkanlığını yaptığı bağımsız uzmanlar tarafından geliştirilen öncelikli tavsiyelere dayanıyordu.

AIBA Başkanı Umar Kremlev, “AIBA çok uzun bir süre boyunca, yönetim ve sporda dürüstlük konularında köşeye sıkışmıştı. Yönetimdeki en iyi uygulamalara doğru gerçek ilerlemeyi ve adil dövüşlerin sunulmasını sağlayan yeni reform kültürümüzle bunun değişmesinden gurur duyuyorum. Belgrad'da dünyanın en iyi boksörleriyle çevrili olmak, sporumuzun liderliğinin elinden gelenin en iyisini yapması için doğru bir şey. AIBA geçmişin sorunlarını kabul etti. Bize rehberlik etmesi için bağımsız uzmanlar getirdik ve şimdi geleceği cesurca kucaklamalıyız” dedi.

Rekabetteki manipülasyon, suistimal, taciz, adayların uygunluk kontrolü ve diğer sorunları ele alma yetkisine sahip olacak bağımsız bir Boks Dürüstlük Birimi'nin kurulması için alınan kararlar prensipte onaylandı. Bu birim için planlar artık ilerleyecek ve 2022 yılının ikinci çeyreğinde beklenen AIBA Seçimli Kongresi'nde nihai onay için operasyona hazır hale gelecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER