için kaldı

‘Kimsenin aklından OHAL lafı geçmesin’

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ‘ekonomik OHAL’ iddialarıyla ilgili “Saçma sapan bir iddiadır. Hiç kimsenin aklından OHAL gibi bir laf geçmesin. Söz konusu dahi olamaz, düşünülemez. Türkiye’nin buna ihtiyacı yoktur” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Kimsenin aklından OHAL lafı geçmesin’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “ekonomik OHAL” ilan edileceği iddialarını yalanladı. CNN Türk yayınında açıklamalar yapan Kurtulmuş, alınan kredilerin dövize yatırılmasının üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek, “Dolarizasyon eğilimi var. Sattığımız malı yerine koyamıyoruz, o zaman dövizi kenarda tutalım. Tam da ekonomiyi tamamıyla durgunlaştıracak olan ve bir büyük türbülansın içerisine sokacak olan budur. Biz de ‘Tam tersine üretimimizi artırarak devam edeceğiz’ diyoruz. Bunu istikrarlı sürdürürsek, spekülatif hareketleri de önlemeyi başarabilirsek Türkiye’de bir müddet sonra döviz kurları üzerindeki baskının da azalacağı kanaatindeyim. Çünkü talep çok olduğu için döviz yukarıya çıkıyor. Talebi azaltacak adımları attığımız takdirde döviz kuru belli bir noktaya gelecektir. ‘Ne zaman?’ sorusuna bir şey demek mümkün değil. İnşallah en kısa sürede” dedi.

SERBEST PAZAR KURALLARI

Kurtulmuş özetle şunları söyledi: “(Ekonomik OHAL) Saçma sapan bir iddiadır, böyle bir şey söz konusu dahi olamaz, düşünülemez. Türkiye, ekonomik sistemini serbest pazar ekonomisinin şartları içerisinde gündeme almış bir ülkedir. Bu sistemin içerisinde serbest pazarın koşullarından asla taviz verilmeden devam eder. Hem dövizin fiyatlanması konusunda hem piyasadaki fiyatlar konusunda serbest pazar kuralları hâkim olur. Ancak bugün de bir operasyondan bahsediliyor, stokçuluğa karşı fiyatı aşırı arttıran ve maalesef bu türbülanstan haksız kazanç elde etmek için ortada dolaşanlara karşı da hükümet her türlü tedbiri alır. Ama asla hiç kimsenin aklından OHAL gibi bir laf geçmesin. Bunun konuşulması dahi yanlıştır. Türkiye’nin böyle bir ihtiyacı yoktur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER