Milli curling’ciler hayran bıraktı

Dünya Curling Şampiyonası’nda Kanada ile karşı karşıya gelen Türkiye Kadın Milli Takımı oyuncuları performanslarıyla Kanadalıları kendilerine hayran bıraktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Milli curling’ciler hayran bıraktı

Türkiye Kadın Milli Takımı, Kanada ile Dünya Curling Şampiyonası’nda karşı karşıya geldi. Türk milli takımı Kanada karşısında mağlup olsa da Kanada basını Türk curling oyuncularından övgüyle söz etti. Kanadalı Toronto Sun gazetesi, Türk takımının lideri Dilşat Yıldız ile birinci, ikinci ve üçüncü oyuncular Öznur Polat, Berfin Şengül ve Ayşe Gözütok’un Erzurum ve Erzincan şehirlerinden geldiğini yazdı. Kanada’nın ilk kez Türk ekibiyle yarıştığı belirtilerek, “Curling’in uluslararası alanda yayıldığının bir işareti” denildi.

Dilşat Yıldız’a karşı yarışan Manitoba eyaletinden Kanadalı oyuncu Kerri Einarson, “Büyük vuruşlar yaptılar. Kesinlikle bastıran bir takım ve kolaylıkla galibiyet kazanmadık. Bu seviyede yarışan herhangi biri gibiler” değerlendirmesinde bulundu. Aynı haberde, “Bu ekip uluslararası oyunlarda yeni değil” denilerek, Dilşat Yıldız ile Öznur Polat’ın öğretmenlik yaptığı, 7 yıldır birlikte yarıştığı ve her sezon Avrupa şampiyonalarında mücadele ettiği belirtildi.

‘ONLARLA YARIŞMAK GÜZELDİ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER