Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Hâlâ eski Türkiye’nin alışkanlıklarıyla devletten ve toplumdan kopuk şekilde inşa ettikleri hükümranlık alanlarını koruma peşinde olanlar var. Ama onlar da adım adım bu ülkenin üniversitesi olduklarını, bu millete hizmet etmekle mükellef olduklarını anlayacaklar” dedi. Erdoğan YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı’nda özetle şu mesajları verdi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar

AVRUPA’DA İLK SIRA

“Yükseköğretim alanında ülkemizin sınırlarını aşan bir kapasiteye ulaştık. Üniversite sayımız 76’dan 207’ye, öğrenci sayımız ise 1 milyon 600 binden 8 milyon 400 bine yükseldi. Bu öğrenci sayısıyla ülkemiz Avrupa’da üniversiteye erişim konusunda ilk sıraya çıktı. Memnuniyet veren bir diğer husus bu artışta kız öğrencilerimizin önemli bir yer tutmasıdır. Daha önce yüzde 42 düzeyinde olan kız öğrencilerimizin oranı bu yıl itibariyle yüzde 49’a yükseldi. Yüksek öğretim sistemimizdeki kadın akademisyenlerimizin oranı AB’de yüzde 40 olan ortalamanın 5 puan üzerindedir.

TEK TİPÇİ ANLAYIŞTAN UZAKLAŞTILAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER