Pentagon'dan kritik karar: 2 ay daha uzatıldı

Eski ABD Başkanı Trump'ın yenilgiyi kabul etmemesinin ardından ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Kongre binasının göstericiler tarafından basılması Pentagon'u harekete geçirmişti.

GASTE24 GASTE24
Pentagon'dan kritik karar: 2 ay daha uzatıldı

6 Ocak'ta Kongre baskının yaşandığı ABD'de Kongre binası ve çevresinde tehditlerin devam ettiğine ilişkin istihbaratların alınması üzerine güvenlik önlemleri yüksek seviyede tutuluyor.

KONGRE POLİSİ: "ULUSAL MUHAFIZLARIN GÖREV SÜRESİ UZATILSIN"

Associated Press'in (AP) güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Kongre Polis Departmanı, Ulusal Muhafızlar Komutanlığından, Kongreyi korumak için görev sürelerini 60 gün daha uzatmalarını talep etti.

"AŞIRI SAĞCILARIN TEHDİTLERİ SÜRÜYOR"

Kongre ve çevresinde yönelik aşırı sağcı grupların "tehditlerinin" hala devam ettiğinin altını çizen kaynaklar, polisin tedbiri elden bırakmaması gerektiğini aktardı.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Elissa Slotkin, bu konudaki talebin son 36 saatte yapıldığını ve Ulusal Muhafızlar için tüm eyaletlerden gönüllüler arandığını belirtti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi de düzenlediği günlük basın toplantısında, "İhtiyacımız olduğu müddetçe, Ulusal Muhafızları burada tutmalıyız." yorumunu yaptı.

PANTAGON, TALEBİ KABUL ETTİ

ABD Savunma Bakanlığı'nın ABD Kongre binası dahil Washington'da görevli 2,300 Ulusal Muhafızın görev süresini 23 Mayıs'a kadar uzattığı açıklandı.

5 BİNDEN FAZLA ASKER GÖREV YAPIYOR

Washington DC'de şu anda görev süresi 12 Mart'ta dolacak 5 binden fazla Ulusal Muhafız görev yapıyor.

Kaynak: Haber7

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER