20 öğretmenden 1’i ilkyardım eğitimi alıyor

7 yaşlarındaki Mert Yağız Köksal ve Umut Bilgi’nin şırıngalı çikolataların kapaklarının nefes borularına kaçması nedeniyle ölmelerinin ardından Kızılay’a telefon yağdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
20 öğretmenden 1’i  ilkyardım  eğitimi alıyor

Öğretmenler ve okul yöneticileri bu durumlarda ne yapabileceklerini Kızılay’a sordu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) alınan bilgiye göre, okullarda her 20 çalışandan 1’i, meslek liselerinde ise 15 çalışandan 1’i ilkyardım eğitimi almak zorunda.

İki çocuğun ölümüyle birlikte okullarda acil müdahale konusu da gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) alınan bilgiye göre, okullarda her 20 çalışandan 1’i ilkyardım eğitimi alan personelden oluşuyor. Meslek liselerinde ise 15 çalışandan 1’i ilkyardım eğitimi almak zorunda. Her ilde bir tane olmak üzere 83 ilkyardım eğitimi merkezi var. 403 yetkili ilkyardım eğitimcisi görev yapıyor. Bu eğitimciler ‘eğitici eğitimleri’nde görev alıyor. Yani, öğretmenlere ilkyardım eğitimini anlatacak eğiticileri yetiştiriyorlar. İlk yardım eğitimlerinde başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı tarafından sertifika veriliyor.

ACİL MÜDAHALE GRUPLARI VAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER