Robinson Fadime

37 yıldır yaylada yaz-kış tek başına yaşayan ve ‘Robinson Nine´ olarak tanınan 87 yaşındaki Fadime Kayacı’nın hayatı belgesel oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Robinson Fadime

TRABZON’un Tonya ilçesinde Fadime Kayacı (87), misafirliğe gelen 14 yaşındaki yeğeninin ölümünden sonra küstüğü köyüne dönmeme kararı alıp, 37 yıldır Karakısrak Yaylası’nda tek başına yaşıyor. Yapımcı ve yönetmen Nurdan-Orhan Tekeoğlu çifti tarafından hazırlanan ‘Fatma Kayacı’nın bilinmeyen hikâyesi’ adlı belgesel, İtalya’da düzenlenen NuoviMondi Film Festivali’nde 600 eser arasında Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Robinson Fadime - Resim : 1

İNŞALLAH İYİ OLUR

Jüri Fadime Kayacı için “Kahramanın radikal ve aşırı yaşam seçimi, hassas, şiirsel ve asla retorik olmayan bir şekilde anlatılıyor. Belgeselin sonunda hepimiz kahramanın tarafına geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER