Dünyaca ünlü çocuk kitabı yazarı Eric Carle hayatını kaybetti

“Aç Tırtıl” kitabı ile tanıdığımız dünyaca ünlü çocuk kitapları yazarı Eric Carle hayatını kaybetti. Bu haber edebiyat dünyasında üzüntüye sebep oldu.

MERJAM MERJAM
Dünyaca ünlü çocuk kitabı yazarı Eric Carle hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü çocuk kitabı yazarı Eric Carle hayatını kaybetti - Resim : 1

 

91 yaşında yazar Eric Carle’nin ölümü sosyal medya hesabından ailesi tarafından duyuruldu. Yazar, çocuklara ulaşmak için bilinenlerin dışına çıkmış aslanı yeşil, eşeği ile benekli göstererek yeni bir akıma imza atmış ve çok sevilmişti. Yazarın “Aç Tırtıl” kitabı da Türkiye’de binlerce eve girerek çocukların dünyasını renklendirmişti. 


Carle'ın en bilinen eseri olan "Aç Tırtıl" 1969 yılında basılmış ve dünya çapında 55 milyondan fazla satmış, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 70 dile çevrilmişti.

 

Eric Carle kimdir?

 

Alman göçmeni bir ailenin çocuğu olan Carle, New York Syracuse'da doğmuştu. 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya döndü. Çocukluk dönemini Nazi Almanyası'nda geçirdi. Nazi rejiminin yasakladığı soyut dışavurumcu eserlerin kopyalarıyla 12 yaşında tanıştı ve bu onun hayatını değiştirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında MERJAM internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER