Avrupa'da ilk ülke: Aşı artık zorunlu

Avusturya’da dün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkes için COVID-19 aşısı zorunlu hale geldi. Daha önce bazı ülkeler tıp çalışanları ve yaşlılar için aşı zorunluluğu getirmişti ancak Avrupa’da 18 yaş üstüne böyle bir zorunluluk uygulayan ilk ülke Avusturya oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa'da ilk ülke: Aşı artık zorunlu

Aşıların ağır hastalıklarla mücadelede etkili olduğunu ve yasanın gelecekteki olası kapanmaları önlemek için çıkarıldığını savunan Avusturya hükümeti, bunun “tartışmalı ancak gerekli” bir karar olduğu görüşünde. Düzenlemenin “insan haklarına müdahale” olduğunu bildiklerini kaydeden Avusturya’nın AB ve Anayasa Bakanı Karoline Edtstadler, “Mevcut durumda böyle bir müdahale meşru gösterilebilir. Pandemiden çıkmamız gerekiyor ve aşının salgından çıkmak ve gerçek yaşama dönmek için tek yol olduğunu biliyoruz” dedi.

OLMAYANLARA PARA CEZASI

Ocak 2024’e kadar yürürlükte kalması öngörülen yasa kapsamında mart ayından itibaren insanların aşı durumları kontrol edilmeye başlanacak. Tıbbi mazereti olmaksızın aşı olmayı reddedenlere 600 ila 3600 Euro para cezası verilebilecek. Ülke nüfusunun yüzde 72’si aşılanmış durumda.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER