Şampiyon at Turbo yaşamını yitirdi

Türk atçılığına damga vurmuş, 7 Grup 1 koşu galibi şampiyon safkan Turbo, 19 Nisan Pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şampiyon at Turbo yaşamını yitirdi

 Yarış hayatında Düzarat Ekürisi tarafından yetiştirilen ve koşulan, Anadolu Tarım İşletmeleri’nin sahibi olduğu 2005 doğumlu Turbo (Rikardo – Gülbanaz / Özüşan) sayısız başarılara imza attığı kariyerine, 2008 yılında Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda başladı.

Kariyerinde 7 (G1) koşu galibiyeti

2008 yılında G1 Çanakkale Zaferi ve G1 Hatay, 2009 yılında G1 Türkiye Büyük Millet Meclisi, G1 İstiklal Savaşı, G1 Niğbolu ve G1 Malazgirt, 2010 yılında ise bir kez daha G1 TBMM Koşusu’ndan galibiyetle ayrılan Turbo, dönemin birbirinden başarılı Arap atlarıyla birlikte mücadele etti. 2009 yılı G1 Uluslararası Malazgirt Koşusu’nda Turbo, 2 kez dünyanın en önemli Arap atı yarışlarından G1 Arabian World Cup’ı kazanma başarısı gösteren General ve No Risk Al Maury gibi atları geride bırakarak galibiyete ulaştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER