için kaldı

Bu serginin ilham kaynağı İstanbul

José Parlá’nın ISTANBUL’74’te açılan sergisi ‘ISTHMUS’ adını taşıyor. Bu bir coğrafi terim ve ‘deniz içinde iki kara parçasını birbirine bağlayan dar kara parçası’ anlamına geliyor. Sanatçıyla sergide neleri birbirine bağladığını konuştuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu serginin ilham kaynağı İstanbul

ISTHMUS’un ilham kaynağı neydi?

- Serginin çıkış noktası İstanbul’a ilk geldiğim zaman diyebiliriz. İstanbul’u ilk kez 1998’de ziyaret ettim ve burada bir şeyler yapmak istediğimi hissettim. Bu şehirle direkt bağ kurdum çünkü bana Küba’yı çok anımsattı. Denizin kenarında olmak, havası, insanların sıcakkanlılığı çok benzerdi. Mesela hiç tanımadığımız insanlar bizi Büyükada’da evlerinde misafir etmişlerdi. Yıllar sonra Demet ve Alphan’la (Eşeli) New York’ta tanışıp arkadaş olduk. Beni ISTANBUL’74 tarafından düzenlenen İstanbul Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne davet ettiler ve festivale son gelişimde bireysel bir sergi açma fikrimi konuştuk. 2016’daysa ise gerçek anlamda planlamaya başladık.

Peki isminin bu olmasına nasıl karar verdiniz?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER