Bundesbank "alternatif ödeme sistemi" çağrısını yeniledi

Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz "Ödemeler sisteminde adil bir rekabeti sağlamak için Avrupalı alternatife ihtiyacımız var. Ödemeler sisteminde büyük bir dönüşüm yaşanırken bizim buna sadece seyirci kalmamamız ve aktif bir şekilde pazarı şekillendirmemiz gerekiyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bundesbank "alternatif ödeme sistemi" çağrısını yeniledi

Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz, Alman ve Avrupa bankalarına nakitsiz ödemelerde kullanılacak tek ödeme sistemi üzerinde çalışmaya devam etmeleri çağrısını yeniledi.

Balz, Avro Finans Haftası kapsamında Frankfurt’ta düzenlenen bir konferansta Avrupa Ödeme Çözümleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Dijital platformların ödeme sistemi pazarı ile bankaların ve ödeme sistemi sağlayıcılarının rollerini değiştirdiğini belirten Balz, Çin merkezli teknoloji şirketlerinin dijital ödeme konusunda başarılı olduğunu anlattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER