Kopya Mona Lisa'ya 600 bin dolar

Leonardo da Vinci'nin  Mona Lisa adlı tablosunun 17. yüzyılda yapılan replikası, Paris'te yapılan açık artırmada 552 bin 500 euro’ya (611 bin 950 dolar) satıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kopya Mona Lisa'ya 600 bin dolar

16. yüzyılda Leonardo da Vinci tarafından resmedilen meşhur Mona Lisa tablosunun 17. yüzyılda yapılan kopyası, Fransa’nın başkenti Paris’teki açık artırmada satıldı. Reuters’ın haberine göre replika tablo, Sotheby's adlı müzayedede, açık artırmada ilk verilen 70 bin ila 90 bin euro’luk değerlemeden çok daha fazlasına, 552 bin 500 euro’ya (611 bin 950 dolar) alıcı buldu.

Sotheby’s yöneticisi Baukje Coenen, Mona Lisa replikasının satışının ardından yaptığı açıklamada, “Bu şaşırtıcı sonuç, bu ikonik resmin kalıcı cazibesinin gücünü kanıtlıyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER