Merakla beklenen müjde geliyor... Türkiye lojistik üs olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor

20 Temmuz 2020'de Fatih Sondaj gemisi Tuna-1'de çalışmaya başlamış, 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Ardından ise rezervin 405 milyar metreküp olduğu açıklanmıştı. Türkiye hız kesmeden enerji keşiflerine devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kuyuda keşfedilen petrolün ardından bugün yeniden Karadeniz'de müjdeyi verecek. Enerji yolculuğunun ardında ise Berat Albayrak'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde satın aldırdığı sondaj ve sismik araştırma gemileri yer alıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Merakla beklenen müjde geliyor... Türkiye lojistik üs olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor

Türkiye Karadeniz'de 405 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Karadeniz'den bir başka rezerv müjdesi vermesi bekleniyor.

Amasra-1 bölgesinde yeni bir rezervin tespit edildiği belirtilirken, Türkiye, yerli ve milli arama çalışmaları ile keşiflerini ve rezervlerini artırırken, ilk adımlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde ortaya koyduğu Milli Enerji Maden Politikası'nın çok önemli olduğunu belirten Berat Albayrak'ın satın aldırdığı sondaj ve sismik araştırma gemileri yer alıyor. 

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sefer Şener, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada yapılacak müjde açıklamasıyla ilgili, "Türkiye lojistik üs olma yolunda hızlı adımlarla gidiyor. Bu önümüzdeki dönemde ticari üs olmamızın da önünü açıyor. Eğer bu hızla gidilirse hem halka yansıdığını hem de işletimlere ciddi anlamda uluslararası rekabet avantajı sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu. Sefer Şener açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER