için kaldı

Petrole inat kulaç

Hatay Samandağ’da sahile ulaşan petrol atıklarını temizleme çalışmaları devam ederken, bazı kişilerin uyarılara aldırış etmeden yüzmeye devam etmeleri dikkat çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Petrole inat kulaç

Türkiye’nin en uzun sahili olarak bilinen 14 kilometrelik Samandağ sahiline ulaşan petrol sızıntısı kaynaklı partikülleri temizleme çalışmaları, 2 Eylül’den bu yana hem denizde hem karada yapılıyor. Çalışmalara, Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi ve Seyit Onbaşı Atık Toplama Gemisi ile benzer donanıma sahip 6 deniz aracı da eşlik etti. Açık denizde başlayan temizlik, Samandağ sahillerinde de sürüyor.

UYARILARI DİNLEMEDİLER

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan oluşan 35 kişilik ekip, kumsal boyunca, petrol sızıntısından kaynaklı küçük parçalar halindeki partikülleri çeşitli ekipmanlarla topluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER