Tayvan, Çin tehdidine karşı zorunlu askerliği uzatmayı planlıyor

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, 4 aylık zorunlu askerlik politikasını gözden geçirerek yıl içerisinde acemi erlerin askerlik süresinin arttırılıp arttırılmayacağına ilişkin bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tayvan, Çin tehdidine karşı zorunlu askerliği uzatmayı planlıyor

Tayvan Savunma Bakanı Chiu Kuo-cheng, meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Tayvan’da şu anda uygulanan 4 aylık zorunlu askerlik politikasının değerlendirilerek bu konu hakkında özel bir rapor hazırlanacağını belirten Cheng, raporda askerliğin uzatılmasına yönelik olumlu bir sonucun çıkması halinde, raporun önce onaylanmak üzere merkezi hükümete gönderileceğini, ardından 1 yıl boyunca kamuoyuna bilgilendirme yapılacağını söyledi.

Cheng, 4 aylık askerlik süresinin yeterli olmadığının ve muhtemel bir Çin savaşı durumunda 4 ay eğitim almış askerlerin ülkelerini savunmakta zorlanacağının altını çizdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER