Milleti hor görmeyen sanatçıyı bekliyoruz

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde sözlerine “Sanatçı olmayı çok istemiştim” diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beklediğimiz o sanatçı da muhalefetini sosyal medya hesabından savurduğu siyasi polemiklerle değil, kanatlanıp uçurduğu sanatıyla gösterecektir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Milleti hor görmeyen sanatçıyı bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sanatçılara çağrı yaparak, “Her neredeyseniz siz ey gönül eri sanatçılar, bilin ki bu millet estetik manada küllerinden dirilmek, yitik hazinesine yeniden kavuşmak için sizi bekliyor. Gelin geç kalmışlıklarımızı medeniyete, gönüllerimizi barışa, huzura ve sevgiye yöneltin” dedi. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Beştepe’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada özetle şu mesajları verdi:

KATMAN KATMAN KÜLTÜR

“Sanatçı olmayı çok istemiştim. Lakin kader bize ülke hizmetini siyaset güzergâhında biçince, ömrümüzü Mevlana’nın anlattığı karıncalar misali sanatçılarımızı takip etmekle geçirdik. Üzerinde yaşadığımız şu topraklar, dosya dosya istiflenmiş kültürler ve medeniyetler içeren bir klasördür. Göbeklitepe’den, Eti’den, Lidya’dan, Frigya’dan, Roma’dan, Bizans’tan, Selçuklu’dan, Osmanlı’dan bugüne katman katman kültür, tabaka tabaka medeniyet ve yığın yığın sanat barındıran zamanın ruhu, bu topraklarda iftiharla yaşamaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER