Bangladeş 100 milyon doz Kovid-19 aşısı alıyor

Aşıya ulaşımda güçlük çeken ülkelerden biri olan Bangladeş 100 milyon doz Kovid-19 aşısı alımı için DSÖ ile anlaşmaya vardı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Bangladeş 100 milyon doz Kovid-19 aşısı alıyor

Bangladeş, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile Kovid-19 Aşılarına Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında 100 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı almak için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Zahid Maleque, bir mitingde yaptığı konuşmada, COVAX kapsamında imzalanan anlaşma ve aşı teminine ilişkin açıklamasında, "Ülkemizin her vatandaşına aşı tahsis etmeye kararlıyız." dedi.

Maleque ayrıca, hükümetin Çin ile 75 milyon doz Kovid-19 aşısı satın almak için bir anlaşma imzaladığını da sözlerine ekledi.

165 milyon civarında nüfusa sahip Güney Asya ülkesi Bangladeş'te Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bine, toplam vaka sayısı 1,5 milyona yaklaştı.

Ülke çapında süren aşılamada toplam 26 milyon dozdan fazla aşı yapıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER