Bakan Pakdemirli: Kars'ın bereketli topraklarından daha çok verim alacağız

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Kars Barajı açılışında yaptığı konuşmada, "Sulamada enerji kullanılmayacağından, çiftçimizin herhangi bir elektrik masrafı olmayacaktır. Böylece Kars'ın bereketli topraklarından daha çok verim alacağız." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Pakdemirli: Kars'ın bereketli topraklarından daha çok verim alacağız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars Barajı açılışında yaptığı konuşmada, törene telekonferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baraj hakkında bilgi verdi.

Ülkenin Çubuk ve Gölbaşı barajlarıyla başlayan ve rahmetli Adnan Menderes dönemi ile ivme yakalayan baraj inşaatlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde hayata geçirilen projelerle zirveye ulaştığını belirten Pakdemirli, "Büyük bir onur ve mutlulukla ifade etmeliyiz ki sizin himayelerinizde son 18 yılda, cumhuriyetin ilk 70 yılında yapılan baraj sayısının tam 2 katı baraj inşa ettik." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, Deriner, Ermenek, Çine Adnan Menderes barajları ile Akköprü Barajı'nın birer mega projeler olduğunu belirterek, ülkenin vizyon projesi olan Ilısu Profesör Doktor Veysel Eroğlu Barajı'nda da son 1 ayda enerji üretimine başlandığını bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER