Yeni transfer Isaac Cuenca ’Timsah Arena’ için sabırsız

Bursaspor, yeni transferi İspanyol yıldız Isaac Cuenca ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

F5HABER F5HABER
Yeni transfer Isaac Cuenca ’Timsah Arena’ için sabırsız

Bursaspor, yeni transferi İspanyol yıldız Isaac Cuenca ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Transfer çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlı kulüp, geçtiğimiz sezon İspanya'nın Deportivo La Coruna takımında forma giyen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Isaac Cuenca'yı kadrosuna kattı. Geçtiğimiz günlerde 3 yıllık sözleşme imzalayan Cuenca ile bugün imza töreni düzenlendi. Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen törene Transfer Komitesi üyesi ve Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman da katıldı.

Törende konuşan Kocaman, "Cuenca'yı yeşil-beyazlı renklere bağlamanın mutluluğu içindeyiz. 3 yıllık anlaşmaya vardığımız Cuenca camiamıza ve takımımıza hayırlı olsun" dedi.

"TİMSAH ARENA İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Yeşil-beyazlı takıma transferinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Cuenca ise, "Bursaspor'a ait olacak olmak mutluluk veriyor. Bana destek veren bu taraftara layık olmak ve başarılarda imzamın olması için elimden gelen her şeyi yapacağım. İlk gelişimde pürüzler kalmıştı. Buradan ayrıldıktan sonra pürüzler çözüme kavuştu ve ben de imza atmaya geldim. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Özveri gösterdiler ve sorun çözüldü. Şehirde her şey var gibi gözüküyor. Tesis ile ilgili gördüklerim beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Yapımı süren Timsah Arena Stadyumu'nun etkileyici olduğunu ifade eden genç oyuncu, "Her şeyin yeni, modern olduğu bir stadyum yapılıyor. Orada oynayacağımız günler için şimdiden heyecan duyuyorum ve sabırsızlanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İspanyol oyuncu, kendisini 3 yıllığına yeşil-beyazlı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.

İSPANYOL YILDIZ CUENCA'NIN KARİYERİ

27 Nisan 1991 doğumlu İspanyol futbolcu, futbola Espanyol altyapısında başladı. Yeteneği ile FC Barcelona yetkililerinin dikkatini çeken Cuenca 2003 yılında FC Barcelona'nın altyapısına transfer oldu. Cuenca, 2010-2011 sezonunda deneyim kazanması için İspanya 3. Lig ekiplerinden Sabadell'e kiralandı. İlk profesyonel maçına bu takımda çıktı. 2011-2012 sezonunda FC Barcelona B takımında forma giymeye başladı ve burada gösterdiği performans ile A takıma yükseldi. 2011-12 sezonunda A takım formasını 16 kez giydi. 2012-2013 sezonunda Hollanda'nın ünlü takımı Ajax'a kiralanan Cuenca, 2014-25 sezonunda İspanyol Deportivo La Coruna'ya transfer oldu. Geçtiğimiz sezon Deportivo formasıyla 29 maça çıktı ve 2 gol kaydetti. 1 metre 79 santimetre boyundaki futbolcu sağ-sol kanat ve forvet arkasında görev alabiliyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER