Nefes kesen tatbikat

Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde, 300 personelin katılımıyla gerçekleştirilen 'Arama Kurtarma Tatbikatı' nefes kesti.

F5HABER F5HABER
Nefes kesen tatbikat

Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde, 300 personelin katılımıyla gerçekleştirilen 'Arama Kurtarma Tatbikatı' nefes kesti.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde yapılan tatbikata, AFAD, Deniz Polisi, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi ve MOST Denizcilik destek verdi. Tatbikatı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Kerim Tufan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Alpay Fatih Erhan ve ESOB Başkanı Talat Dinçer izledi. Sahil Güvenliğin denizde zor durumda kalan insanları kurtarmasını gösteren tatbikat, senaryo gereği; Mersin Limanı açıklarından Deep Karpaz isimli yolcu gemisinin makine dairesinde meydana gelen arıza nedeniyle yangın çıkması ile başladı. Yangın bilgisinin Sahil Güvenlik Komutanlığı'na gelmesinin hemen ardından harekete geçen botlar, öncelikle yangına müdahale etti. Sahil Güvenlik botu ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesine bağlı römorkör yaklaşık 20 dakikalık müdahalenin ardından yangını söndürdü. Ancak yangın sırasında korkan 6 kişi kendisini denize attı. Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik, AFAD, Deniz Polisi ve Most Denizcilik botları denize düşenleri kurtardı. Botlar daha sonra TCSG Yaşam gemisine alındı. Denize atlayan bir kişi ise Sahil Güvenlik helikopterinin nefes kesen bir operasyonu ile kurtarıldı. Yaralı şahısı denizden alan helikopter ardından TCSG Yaşam gemisine inerek şahısı bıraktı. Daha sonra yanan gemide bulunan 84 kişiden 40'ını Sahil Güvenlik botu, 44'ünü ise Liman Başkanlığının römorkörü kurtardı.

Yaklaşık 1,5 saat süren nefes kesen tatbikat, botların ve helikopterin protokolü selamlaması ile sona erdi.

(İHA)

SONRAKİ HABER