için kaldı

"Türkiye, ümitle bakılan, özlemle izlenen devlet"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bütün İslam ülkelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük bir sevgi ve saygı halesi oluştuğunu belirterek, "Böyle bir kişinin başımızda olmasından dolayı ben övündüm. Türkiye, ümitle bakılan, özlemle izlenen, büyük devlet olarak kendisini ispat etmiştir" dedi.

F5HABER F5HABER
"Türkiye, ümitle bakılan, özlemle izlenen devlet"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bütün İslam ülkelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük bir sevgi ve saygı halesi oluştuğunu belirterek, "Böyle bir kişinin başımızda olmasından dolayı ben övündüm. Türkiye, ümitle bakılan, özlemle izlenen, büyük devlet olarak kendisini ispat etmiştir" dedi.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan TBMM Başkanı Kahraman, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'deki Hac İdaresi Merkezi'ni ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve DİB ekibiyle bayramlaşan Kahraman, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kahraman, fevkalade bir hac vazifesi yaptıklarını söyledi. Hacılara sunulan imkanların eskiyle kıyas edilmeyecek derecede giderek geliştiğini belirten Kahraman, "Diyanetimiz, Türkiye'den gelen hacılarımıza her türlü imkanları vermiş, her sahada gelişme olmuş. Ben bunları söylerken en son 2000 yılında, yani 16 sene önce geldiğim duruma göre ifade ediyorum. Müthiş değişiklikler var. Ayrıca bunları arkadaşlarımdan duyuyordum. Yemek, yatak, düzelmişti. Bu sene çadırlar da düzelmiş. Sağlık hizmetleri de tamam. Fevkalade güzel bir organizasyon" diye konuştu.

Yaşanan gelişmeler dolayısıyla Prof. Dr. Görmez ve ekibini tebrik ettiğini dile getiren Kahraman, "Nazar değmesin. Nice hizmetler nasip olsun" dileğinde bulundu.

"HERKES TÜRKİYE'Yİ TAKİP EDİYOR"

Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdulaziz'in devletlisi olarak geldiklerini ve hac farizasını yerine getirdiklerini aktaran Kahraman şunları kaydetti:

"Gördüğüm kadarıyla 26 ülkeden Meclis ve hükümet başkanı seviyesinde katılım oldu. Bir yemekte buluştuk. Mushafa ettik. Münferit, ayak üzeri görüşmeler oldu. Herkes Türkiye'yi çok iyi takip ediyor. Türkiye deyince de 15 Temmuz ve onları ürperten, sabaha kadar kendilerini TV'nin karşısında tuttuğunu söylediler. Hepsinde ortak bir sevgi halesi oluşmuş. Recep Tayyip Erdoğan diyorlar da başka bir şey demiyorlar."

"CUMHURBAŞKANIMIZLA ÖVÜNDÜM"

Meclis Başkanı görevini yürütürken tarafsız davrandığını ancak kendisinin de bir fikri, görüş ve partisinin bulunduğunu belirten Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız, cumhurun başı. Böyle bir kişinin başımızda olmasından dolayı ben övündüm. Çünkü bütün İslam ülkeleri, Cibuti'sinden Somali'sine, Sudanlı'sından Suudi Arabistanlı'sına kadar herkeste çok büyük bir sevgi, saygı halesi oluşturmuş. Türkiye, bir ümitle bakılan, özlemle izlenen, büyük devlet olarak kendisini ispat etmiştir. Dine verdiği ehemmiyetin de herkes farkında. Türkiye'nin bu sahada verdiği hizmetlerde çok takdir görüyor."

Arafat'ın bir af, bir arınma yeri olduğunu ve bunun milyonlara nasip olduğunu hatırlatan TBMM Başkanı Kahraman, "Gidemeyenlere nasip olsun. Bazıları, gidemezler, bilemezler ve 'acaba niçin gidiliyor?' derler. Ama bir kere gitti mi de tadına varırlar. Ondan sonra hep gitmek isterler. Umre de böyledir, hac da böyledir. Bu isteği önleyen menfi şartlar ortadan kalkınca da hep de gelmek isteniyor. Herkesin haccı kabuldür inşallah" ifadelerini kullandı.

Herkesin bayramını tebrik eden Kahraman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bayramlarınız giderek daha coşkuyla kutlansın. Her günümüz inşallah bayram olsun. Basın, 15 Temmuz'da iyi bir imtihan verdi. O imtihanın devamını da temenni ederek herkesin bayramını kutluyorum."

Mekke'deki bayramlaşma programında Kahraman ve Görmez'in yanı sıra Bolu Milletvekili Fehmi Küçük, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Riyat Büyükelçisi Salih Mutluşen, Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ile Diyanet yetkilileri hazır bulundu.

(İHA)

SONRAKİ HABER