Kutsal topraklarda Türkiye için dua

Suudi Arabistan, son yılların en yoğun umre sezonuna sahne oluyor. Umre için Türkiye'den bu ülkeye gelen çok sayıda ziyaretçi de, kutsal topraklarda Türkiye'nin geleceği için dualar ediyor.

F5HABER F5HABER
Kutsal topraklarda Türkiye için dua

Suudi Arabistan, son yılların en yoğun umre sezonuna sahne oluyor. Umre için Türkiye'den bu ülkeye gelen çok sayıda ziyaretçi de, kutsal topraklarda Türkiye'nin geleceği için dualar ediyor. 

Otellerin doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştığı Mekke ve Medine şehirlerinde büyük bir yoğunluğa tanık olunuyor. Umre kafilelerinin başında bulunan din adamları ve görevliler de hem Mekke'deki Harem-i Şerif'te hem de Medine'de Mescid-i Nebevi'de Türkiye'nin geleceği için dua etmeyi ihmal etmiyor.

AA muhabirine konuşan Türkiye'nin yakından tanıdığı Ömer Döngeloğlu hoca, umre ziyaretçilerine yönelik bir otelde yaptığı konuşmada , Türkiye'nin önünün kesilmesine yönelik tüm adımların boşa çıkartılması ve Türkiye'nin İslam dünyasında büyük başarılara imza atması" için dua etti. Döngeloğlu, kutsal topraklarda sadece Türklerin değil, dünyanın farklı ülkelerinden gelen bütün ziyaretçilerin de Türkiye için dualar ettiklerini ve sürekli kendilerine ülkedeki gelişmeler hakkında sorular sorduklarını ifade etti. 

Mekke'de Hz. Peygamber'in doğduğu evin önünde, onun hayatından kesitler anlatan bir başka görevlinin ise yine aynı şekilde umre ziyaretçileri ile birlikte Türkiye için toplu dua ettiği görüldü. Tavaf sırasında sürekli dua ettikleri gözlenen Türk ziyaretçilerin, Türkiye'deki gelişmeleri gerek otellerinde izledikleri Türk televizyon kanallarından, gerekse internet üzerinden çok yakından takip ettikleri de öğrenildi. 

Umre ziyaretine büyük ilgi

Umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gelen Türk vatandaşları da, kutsal topraklardaki atmosferi ve yaşadıkları manevi hazzı AA muhabirine anlattı.

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Emin Özcan, büyük bir heyecanın hakim olduğu Mekke'de insanların manevi bir atmosfer içerisinde kendilerinden geçtiklerini ve bir gelenin yeniden gelmek için can attığını kaydetti.

Umrecilerden Esma Özcan da ailelere, kutsal topraklara yaptıkları ziyaretlere çocuklarıyla birlikte gelmeleri tavsiyesinde bulunarak, böyle ziyaretlerin aile mutluluklarını çok olumlu etkilediğini anlattı. 

İlk kez kutsal topraklara gelen işadamı M. Emin Arslan ise daha önce defalarca girişimde bulunmasına rağmen ziyaret fırsatı bulamadığını, geldiğinde ise ne kadar geç kaldığını anladığını söyledi.

SONRAKİ HABER