Görmez’den Arafat’ta vakfe duası

2 milyonu aşkın hacı adayı Arafat'ta vakfeye durdu. Öğle ve ikindi namazlarının birleştirilerek kılınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez vakfe duasını yaptı ve 60 bini aşkın Türk hacı ellerini semaya kaldırarak ‘Amin' dedi.

F5HABER F5HABER
Görmez’den Arafat’ta vakfe duası

2 milyonu aşkın hacı adayı Arafat'ta vakfeye durdu. Öğle ve ikindi namazlarının birleştirilerek kılınmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez vakfe duasını yaptı ve 60 bini aşkın Türk hacı ellerini semaya kaldırarak ‘Amin' dedi.

Görmez, yaptırdığı duada "Ey bu mübarek arefe gününde bu mübarek Arafat meydanında milyonlarca mümin yürekleri bir araya getiren vakfesinde buluşturan lütufkar Rabbimiz. Bizler hor, hakir, zayıf kullarız. Tövbemizi, şükrümüzü, hamdimizi, övgümüzü, duamızı, niyazımızı ve bizleri kabul eyle Yarabbi" dedi.

Görmez, "Bizler rahmetini umarak, ‘Gücü yetenlerin haccetmesi Allah'ın insanlar üzerindeki hakkıdır' buyurdun. Hakkını vermeye geldik. Kabul eyle Allah'ım. Resullerin İbrahim, İsmail ve Muhammed Mustafa'nın davetine icabet ederek senin lütuf, inayet ve ihsanınla bu diyarlara hac etmeye geldik. Niyetimizi, emeğimizi, haccımızı, umremizi, ibadet ve taatimizi sen kabul eyle Allah'ım. Ya ilahel alemin, evimizden, yurdumuzdan çıktığımız andan itibaren ‘Lebbeyk' nidalarıyla sana iltica ettik. Şimdi vakfede bir kez daha birlikte haykırıyoruz, ‘Buyur Allah'ım buyur, emrine amadeyiz buyur, senin eşin yoktur, ortağın yoktur, emrine amadeyiz, hamd senin, mülk senin, nimet senindir, senin eşin ve ortağın yoktur' diyoruz" diyerek dua etti.

Kulların İslam beldelerinde huzuru, barışı ve kardeşliği heba ettiğini ifade eden Görmez, "Ya Rabbel Alemin. Biz Müslümanlar iman beldelerinde emanı, İslam beldelerinde selamı kaybettik Allah'ım. İslam coğrafyasında huzuru, barışı, kardeşliği heba ettik. Bugün cennetini kaybetmiş Hz. Adem'in, Hz. Havva'nın duasıyla yalvarıyoruz. Rabbimiz, nefislerimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize merhamet etmezsen biz hüsrana uğrarız. Bizi, kendilerine ve başkalarına zulmedip hüsrana uğrayanlardan eyleme Allah'ım. Allah'ım ümmet coğrafyasını fitneler, tufanlar kapladı. Fitne, fesat, cehalet tufanlarında boğuluyoruz. Bugün insanlığı tufanlardan kurtaran Hz. Nuh'un yakarışıyla yalvarıyoruz. Bizi hayırlı menzillere kavuştur Rabbim, bereketli yerlere konul eyle Allah'ım. Sen konuk edenlerin en hayırlısısın. Bizleri tufan misali ihanetlerden, fitnelerden fesatlardan sen muhafaza eyle Allah'ım" dedi.

"Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önderler eyle" diye dua eden Mehmet Görmez, "Yeryüzünün bütün mazlum ve mağdurlarına, Halep'in yetimlerine, Şam'ın mahzunlarına, Gazze'nin öksüzlerine, Afrika'nın aç ve susuzlarına, Arakan'ın yavrusuz kalmış anne ve babalarına, uçsuz ve bucaksız yeryüzünde yurtsuz kalmış mültecilere, bir aile şefkatiyle el uzatacak, güç ve merhameti insanlıktan esirgeme Allah'ım" dedi.

Salih kullarının zümresine dahil olmayı Allah'tan niyaz eden Görmez, "Rabbimiz bizler millet olarak işgal ve ihanet teşebbüsüne, milletimize karşı işlenmiş en ağır cürüm ve zulme şahit olmuş olarak huzurundayız Arafat'ta. Bugün haksızlık karşısında zor durumda kalan Hz. Musa'nın duasıyla yalvarıyoruz. Bizlere öyle nimetler ver ki, bu nimetler karşısında hiçbir zaman mücrimlere arka çıkmayalım. Sureti haktan görünseler de yanlarında yer almayalım Allah'ım. Bizleri zalimlere zağarlık yapan zelil, hakir kimselerden eyleme Allah'ım. Bizler senin sınırsız ikramının karşısında şükretmekten aciz kalmış, verdiğin nimeti, güç ve kuvveti nerede kullanacağını şaşırmış kullarınız. Gücünü barış için kullanan, karıncayı bile ezmeyen Hz. Süleyman'ın duasıyla yalvarıyoruz. Rabbimiz bize verdiğin nimetlere hakkıyla şükreden kullarından eyle. Bizlere senin razı olacağın Salih ameller işlemeyi ihsan eyle. Bizleri rahmetinle Salih kullarının arasına eyle Allah'ım. Bizlere bahşettiğin imkanları merhamet için kullanacak şuur ver Allah'ım. Lütfettiğin mevki ve makamı, bahşettiğin servet ve yetkiyi adaletle kullanacak, adalet için kullanacak iman ver bize Allah'ım. Mülkle şımaranlardan eyleme Allah'ım. İmkanla azanlardan eylem Allah'ım. Yükseldikçe alçak gönüllü olmayı, büyüdükçe mütevazı olmayı, çoğalttıkça şükretmeyi bizlere nasip eyle Allah'ım" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER