için kaldı

Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları Arafat'ta dua etti

Umre vazifesini yerine getiren Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, kutsal yolcuğulun son durağı Mekke'de Arafat'a çıkıp dua etti.

F5HABER F5HABER
Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları Arafat'ta dua etti

Mekke'de umre vazifesini yerine getiren Alevi dedeleri ile Bektaşi babaları, Arafat'a çıkıp dua etti. Kafile, Sevr ve Hira Mağarası'nın bulunduğu Nur Dağını, Müzdelife, Mina, sahabelerin yattığı Cennet-ül Mualla kabristanı ile şeytan taşlama alanlarını da gördü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik himayesinde, Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından gerçekleştirilen kutsal yolculukta, Alevi dedeleri ve bektaşi babaları Mekke'de ziyaretler de bulundu.

Grup, ilk önce Hz. Muhammed'in Medine'ye hicret ettiği sırada, Mekke'li müşriklerden saklandığı mağarının bulunduğu Sevr Dağı'nı gördü. Mağara engebeli bir alanda ve yüksekte bulunduğu için kafile, dağın eteklerinde yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Hz. Adem ve Hz. Havva'nın cennetten ayrıldıktan sonra buluştuğu, Hz. Muhammed'in veda hutbesi konuşmasını yaptığı Arafat'a giden Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, burada dualar etti.

Ardından, Müzdelife ve Mina'yı gören, sonrasında da şeytan taşlama mahalline giden kafile, burada yetkililerden bilgi aldı ve dualar etti. Kafile, Hz. Muhammed'in dedesi Abdülmuttalip, amcası Ebu Talip, eşi Hz. Hatice, oğulları ve pek çok sahabenin bulunduğu Cennet-ül Mualla Kabristanı'nı ziyaret etti.

"Alevi Sünni kardeştir"

Kutsal yolculuğa katılanlardan Hüseyin Ulucan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşından beri cuma namazına gittiğini, Alevi ve Sünni'yi hiçbir zaman ayırmadığını söyledi.

"Biz bir defa Adem'den dolayı kardeşiz" diyen Ulucan, Alevi ve Sünnilerin kardeş olduğunu vurguladı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ulucan, "Aramızda hiçbir ayrılık yoktur. Dinimiz beraber, Kur'an-ı'mız beraber, imanımız beraber, peygamberimiz beraber, Allahımız beraber" değerlendirmesinde bulundu.

Alevi Kültür ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altunpınar da yaptığı açıklamada, yolculukta emeği geçenlere teşekkür etti. Bütün dedelerin de organizasyondan memnun olduklarını anlatan Altunpınar, organizasyonu düzenleyelere de teşekkür etti.

"Allah herkese nasip etsin" diyen Altunpınar, peygamberin izlerini görmenin bambaşka bir duygu olduğunu söyledi.

Arafat'da vakfeye durmanın nasip olmasını da isteyen Altunpınar, "Allah herkese nasip etsin. Böyle ziyareti, böyle ibadet etmeyi, bu yerleri gördük. Resullah'ın, sahabelerin izlerini görmek son derece bambaşka bir duygu. Allah herkese nasip etsin" dedi.

Muhabir: Ertuğrul Subaşı

SONRAKİ HABER