İtalya'da işletmelere 400 milyar avro destek

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomideki etkisiyle mücadeleye yönelik 400 milyar avroluk yeni paket açıkladı.

VATAN VATAN
İtalya'da işletmelere 400 milyar avro destek

Başbakanlık Sarayı Chigi'de Ekonomi Bakanı Roberto Gualtieri, Ekonomik  Kalkınma Bakanı Stefano Patuanelli ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen  Başbakan Conte, salgının özellikle de İtalyan işletmeler üzerindeki etkisini  hafifletmeye yönelik yeni mali destek paketinin detaylarını paylaştı.   Başbakan Conte, "Küçük, orta ve büyük İtalyan işletmeler için 400  milyar avroluk acil likidite kaynak veriyoruz. Bunun 200'ü iç piyasaya yönelik,  200'ü ise ihracata yönelik olacak. Bu önemli bir ateşleyici güç. Ben daha  öncesinde böyle bir müdahale hatırlamıyorum." dedi.   Conte, bugünkü kararnameyle kabul ettikleri paket ve daha önce kabul  ettikleri 350 milyar avro etkiye sahip paketle ekonomiye toplamda 750 milyar  avroluk "bazuka" etkisi yaratacak bir destek sağladıklarını ifade etti. Gayri  safi yurt içi hasılaların yarısına denk bir paket açıkladıklarının altını çizen  Başbakan, "Stratejik olarak önemli faaliyetler yürüten tüm şirketleri korumak  için çok etkili bir araç benimsedik." diye konuştu.   Başbakan Conte, ayrıca bazı vergi ödemelerinin nisan ve mayıs  aylarında da askıya alınacağını söyledi.    AB'ye "Korona tahvil" mesajı    Başbakan Conte, bir süredir Avrupa Birliği yönetimi ve Birlik içinde  Almanya, Hollanda ve Finlandiya gibi ülkelerle ters düştükleri salgının ekonomik  etkisiyle mücadele etmede ortak tahvil (korona tahvil) çıkarılarak yeniden  borçlanmaya gidilmesi önerisinde pozisyonunu koruduğunu gösterdi.     Birlik içindeki diğer üye devletlerden gelen salgının ekonomik  etkisine karşı Avrupa İstikrar Mekanizmasının (ESM) etkinleştirilmesi önerisine  karşı çıkan Conte, "ESM'ye hayır, Eurobond'a (Korona tahvil) tabii ki evet. ESM,  bu durum için en uygun olmayan araç. Eurobond ise gerçek çözümdür. İçinden  geçtiğimiz acil duruma en ciddi ve en etkili cevaptır." dedi.   Conte, kendisine bu mücadeleyi vermemesinin de tavsiye edildiğini  ancak ülkesi için küçük hesaplar yapmayacağını kaydetti.   

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER