3 hisseyi ‘öneri’ portföyüne ekledi

Ziraat Yatırım, Garanti BBVA, Tekfen Holding ve Torunlar GYO'yu hisse öneri portföyüne ekledi. Ziraat Yatırım, konu ile  ilgili raporunda, Aselsan, Halk Bankası, Sabancı Holding, Turkcell, THY, Tofaş ve Tüpraş'ı hisse öneri portföyünde tuttuklarını kaydetti

BORSAMATİK BORSAMATİK
3 hisseyi ‘öneri’ portföyüne ekledi

Ziraat Yatırım, hisse öneri portföyüne Petkim, Soda Sanayi  ve Yapı Kredi Bankası'nı çıkartırken, Garanti BBVA, Tekfen Holding  ve Torunlar GYO'yu öneri portföyüne ekledi.

Ziraat Yatırım, konu ile  ilgili raporunda, Aselsan, Halk Bankası, Sabancı Holding, Turkcell, THY, Tofaş ve Tüpraş'ı hisse öneri portföyünde tuttuklarını kaydetti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Hisse öneri portföyümüzü öneri değişiklikleri ve hisse performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre öneri  portföyümüzden Petkim (PETKM), Soda Sanayii (SODA) ve Yapı Kredi Bankası'nı (YKBNK) çıkartırken, Garanti BBVA (GARAN), Tekfen Holding (TKFEN) ve Torunlar GYO'u (TRGYO) öneri portföyümüze ekliyoruz. Yeni  hisse portföyümüz aşağıda yer almaktadır.

PORTFÖYE EKLENEN:

Garanti Bankası (GARAN): Yüksek sermaye yeterlilik oranı ve  rakiplerinden daha iyi özsermaye karlılığının yanı sıra değişen piyasa  koşullarında dirençli bir görüntü sergileyen güçlü net faiz marjı  nedeniyle Banka ile ilgili olumlu görüşe sahibiz. Ayrıca  çeşitlendirilmiş kredi portföyü ve düşük maliyetli mevduatlarıyla Garanti Bankası'nı beğeniyoruz. Son çeyrek finansalların görece daha  iyi olacağını beklerken, Garanti Bankası'nı öneri portföyümüze  ekliyoruz. Garanti Bankası için hedef hisse fiyatımız 11,80TL olup,  hisse için "EKLE" önerimiz bulunmaktadır.

Tekfen Holding (TKFEN): Hedef hisse fiyatını aşağı yönlü  güncellememize karşın, son dönemde BİST-100'den negatif yönde  ayrışmasının etkisiyle, yüksek potansiyel oluşması ve taahhüt grubunda  bekleyen iş miktarındaki gerilemeye karşın yeni projelerin yakın  zamanda portföye dahil edilebileceği beklentisi ile Tekfen Holding'i  öneri portföyümüze ekliyoruz. Tekfen için hedef hisse fiyatımız 24,20TL olup hisse için "EKLE" önerimiz bulunmaktadır.

Torunlar GYO (TRGYO): Faizlerdeki düşüş eğilimiyle birlikte konut  sektöründe toparlanma beklenirken, düzenli kira gelir elde eden,  üçüncü çeyrekte döviz açık pozisyonu ciddi bir miktarda düşen ve Net

Aktif Değerine (NAD) göre tarihi ortalamalarının üzerinde iskontolu  işlem gören Torunlar GYO önümüzdeki süreçte ön plana çıkabilir. Bu  kapsamda, Torunlar GYO'yu hisse öneri portföyümüze ekliyoruz.

PORTFÖYDEN ÇIKARILAN:

Petkim (PETKM): Hisse ile ilgili "AL" önerimizi korumamıza karşın,  hissenin BİST-100'e göre düşük bir performans sergilemesi ve Etilen Nafta marjındaki zayıflığın devam etmesine bağlı olarak Pekim'i hisse  öneri portföyümüzden çıkarıyoruz.

Soda Sanayii (SODA): Şirket'i uzun vadeli olarak beğenmemize ve "AL" önerimizi korumamıza karşın, kısa vadeli bir katalizörün  bulunmaması, doğal soda üretim kararının ardından hissede baskının  devam etmesi, kurlardaki yatay görüntüye bağlı yüksek döviz fazlasının  avantaj oluşturamaması ve olası doğalgaz zammı risklerine bağlı olarak Soda Sanayii'yi hisse öneri portföyümüzden çıkarıyoruz.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK): Banka ile ilgili "AL" önerimizi  korumamıza karşın, Banka'nın ana ortaklarından Unicredit'in doğrudan  pay sahibi olmak için çalışma yaptığına yönelik geçmiş haber akışı  nedeniyle, herhangi bir net açıklama olmamasına rağmen, son dönemde  hisse baskı altında kalmış ve BİST-100'e göre görece zayıf bir  performans sergilemiştir. Bankanın hisseleri üzerinde kısa ve orta  vadede baskı oluşma riskine istinaden Yapı Kredi Bankası'nı hisse  öneri portföyümüzden çıkarıyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER