için kaldı

Türk SİHA'larına bir övgü de İtalya'dan

Türkiye üretimi İHA/SİHA’lar uluslararası basında gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin insansız hava araçlarına yaptığı yatırımı konu alan bir yazı yayımlayan İtalyan La Repubblica gazetesi, “Son on yılda Türk askeri endüstrisi, insansız uçaklar alanında önemli bir oyuncu haline geldi. Türkler yatırım yaptıkları insansız hava araçları teknolojisiyle fark yarattı” ifadelerine yer verdi.

GASTE24 GASTE24
Türk SİHA'larına bir övgü de İtalya'dan

İtalyan La Repubblica gazetesinde gazeteci Gabriella Colarusso tarafından “Yüksek teknoloji ve jeopolitik, böylece Erdoğan savaş uçaklarının efendisi oldu” başlıklı bir yazı yayımlandı. Türkiye’nin insansız hava araçlarına yaptığı yatırıma değinilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Son on yılda, Türk askeri endüstrisi insansız uçaklar alanında önemli bir oyuncu haline geldi. Türkiye, 2000'li yılların başında önce gözetleme ve istihbarat için, sonra onları silahlandırmak için uzaktan kumandalı uçaklar geliştirmeye başladı. Bugün pazarda önemli bir oyuncu haline geldi.

Ankara'nın teknolojisi, Azerbaycanlıların Azerbaycan'daki Ermenilere karşı galip gelmesini sağladı. Libya’da olduğu gibi Dağlık Karabağ'da da, Türklerin 10 yıldır yatırım yaptığı bir teknoloji, çatışmada fark yarattı: İnsansız hava araçları.”

Yazıda ayrıca “Türk savunma sanayisi iki önemli figür etrafında dönüyor” sözleriyle BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir tanıtıldı. Bayraktar ve Demir için “Her ikisi de yerli sanayinin sınırlarını zorlayarak Türk havacılık kapasitesini geliştirmeye çalışıyor” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER