Adalet Bakanı’na 'eksik' listesi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlığının yeni insan hakları eylem planı hazırlığı sürecinde, önceki gün partisinin hukukçu milletvekilleriyle yaptığı toplantının ardından, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, daha çok muhalefet milletvekilleri konuştu ve özellikle yargının güvenirliği ile ilgili eleştirilerde bulundu. Toplantıda ele alınan konular rapor olarak Bakan Gül’e sunuldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adalet Bakanı’na 'eksik' listesi

Değerlendirmeler özetle şöyle:

ZORUNLU DERS OLSUN: Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığı gibi sorunların çözümü için ilkokullarda insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularının zorunlu ders olarak müfredata konulması sağlanmalı.

TUTUKLULUK İTİRAZLARI: Sulh Ceza Mahkemelerinde, tutukluğa itirazın yine başka bir sulh ceza mahkemesine yapılması yanlıştır. Birbiriyle sicil olarak denk olan bu mahkeme heyetleri, birbirinin kararını bozmuyor; bu da yargılananın aleyhine oluyor. İtirazların farklı bir mahkemeye yapılması sağlanmalı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER