için kaldı

150 bin turist Kapadokya’yı gökyüzünden izledi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, Ocak-Haziran döneminde 150 bin turist, sıcak hava balonlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretti.

F5HABER F5HABER
150 bin turist Kapadokya’yı gökyüzünden izledi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, Ocak-Haziran döneminde 150 bin turist, sıcak hava balonlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretti.

Yılda ortama 300 gün uçuş yapılabilmesinden dolayı sıcak hava balonculuğunun merkezi haline gelen Kapadokya'da, her sabah güneşin doğuşuyla havalanan balonlar, 45 dakika ile 1 buçuk saat arasında değişen sürelerde yerden binlerce metre yukarıda süzülüyor. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler, sabahın ilk ışıklarıyla havalandıkları balonlarla peribacalarını gökyüzünden izlemenin keyfini yaşıyor. Bölgede her gün ortalama 100 balon havalanıyor.

YILIN İLK 7 AYINDA 150 BİN TURİST UÇTU

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, 2017 yılının ilk 7 ayında 150 bin yerli ve yabancı turistin balon turlarına katıldığını söyledi. Dinler, "Balon turizmi bizim bölgemize ait mağara oteller ile birlikte en önemli simgesinden biridir. Yerli ve yabancı turistler, balonlarda gökyüzünden güzelliklerimizi izleme şansı buluyor. Fakat en çok darbeyi de turizm sektörünün daralmasıyla birlikte balonculuk turizmi görmüştür. Ama burada da sevindirici rakamlar var. 2017'de 2016'ya kıyasla çok fazla olmasa da bir artış var. İlk 7 ayın rakamları ile birlikte takriben 150 bin civarında bir yolcu Kapadokya'yı gökyüzünden görme imkanına sahip oldu" dedi.

TÜRK TURİSTLER BALON TURUNU BENİMSEMEDİ

Yabancı turistlerin balon turunu daha fazla tercih ettiğini belirten Başkan Yakup Dinler, "Türk pazarında bölgemize gelen Türk turizm oranını balona endekslediğimiz zaman aynı oranı yakalayamıyoruz. Çünkü yerli misafirlerimiz maalesef balonu çok pahalı buluyorlar. Aslında pahalı bir aktivite değil. Bir kereye mahsus hayatınızda yapmanız gereken bir aktivite. Yabancılarda özellikle Uzakdoğulu misafirler, Latin Amerikalı misafirler balon turizmini çok seviyorlar. Sırf balon turizmi için bölgemize gelenler var" diye konuştu.

"KAPADOKYA DÜNYANIN BALON BAŞKENTİ"

Başkan Yakup Dinler, "Kapadokya Türkiye'nin ve dünyanın balon başkentidir. Dünyanın hiçbir başka noktasında o kadar balon firmasının olduğu bu kadar çok balon alt yapısının geliştiği, o kadar iyi pilotların olduğu ve hepsinden önemlisi balon için uygun alt yapıyı oluşturan bir başka bölge yok. O yüzden Kapadokya çok meşhur. Hava şartları da uygun. Hepsi birleştiği zaman dünyanın balon başkenti olduğumuzu söyleyebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

(Coşkun Sağlamdin/İHA)

SONRAKİ HABER