Mutant virüs bile mutasyona uğruyor... Bizi ne bekliyor? | 5 SORU 5 YANIT

İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’da görülen mutant virüsün ülkemizde de görüldüğü resmi olarak açıklandı. Daha ilginç olanı ise İngiltere’deki mutasyonun mutasyona uğraması… Peki mutasyon aşıların etki oranını düşürüyor mu? Üç varyantın birbirlerinden farkı nedir? Uzmanlar yanıtladı

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mutant virüs bile mutasyona uğruyor... Bizi ne bekliyor? | 5 SORU 5 YANIT

Çin'in Vuhan kentinde 2019'un sonlarında tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19), mutasyona uğrayarak İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan üç ayrı varyantı, yayılma hızının yüksek oluşu nedeniyle tüm dünyayı tehdit ediyor. Bu varyantlar, ülkemiz dâhil birçok ülkede görülmeye başladı. En son Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ülkemizdeki İngiltere mutasyonunun 196 kişide görüldüğünü ve iki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldığını açıklamıştı.

Öte yandan İngiltere varyantı Türkiye dışında İspanya, Kanada, İsveç, Fransa, Almanya, Danimarka, Hollanda, İsviçre, Avustralya, Belçika, Japonya, İrlanda, Singapur ve İskoçya'da da tespit edildi. Ülke sayılarının daha da artması öngörülüyor. BBC’de yer alan habere göre ise İngiltere'de görülen ve tüm ülkede hızla yayılan koronavirüs varyantı da yeniden mutasyona uğradı!

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER